Tillykke med din plads på Social- og Sundhedsskolen Fyn!

Bøger, transport og SU. Når du starter på en ny uddannelse, har du typisk et hav af spørgsmål. Her på siden har vi samlet svar på de spørgsmål, vi oftest får i forbindelse med studiestart.

Husk, du er også mere end velkommen til at ringe eller skrive til os.

Transport og ungdomskort

Transport

I skoleperioderne kan du søge om at få tilskud til dine transportudgifter, hvis din samlede skolevej (fra bopæl til skole og retur) er mindst 20 km.

AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) giver tilskud til transportudgifter svarende til billigste offentlige transportmulighed. I nogle tilfælde yder arbejdsgiver endvidere tilskud til kørsel i egen bil.

Du kan finde en vejledning til dette i denne blanket for kørselsgodtgørelse

Nærmere information fås i forbindelse med optagelse på skolen.

Offentligt transport Odense

Der er flere busstoppesteder omkring Social- og Sundhedsskolen Fyn i Odense. Helårsruterne 65 og 195 stopper tæt på skolen hver dag. Uddannelsesruterne 811U, 812U, 813U, 818U og 819U stopper også tæt på skolen, dog ikke i sommerferien 27. juni – 5. august.

Du kan se mere på Fynbus.dk eller Rejseplanen.dk

Offentligt transport Svendborg

Uddannelsesruterne 860U, 861U, 863U, 864U, 865U og 866U stopper tæt på Social- og Sundhedsskolen Fyn i Svendborg alle hverdage. Bemærk, at de ikke kører på helligdage og i ferier.

Helårsruterne 240, 241, 930, 931, 932, 933, 250 og 281 stopper også tæt på skolen i Svendborg.

Læs mere om køreplanerne på Fynbus.dk eller Rejseplanen.dk

Offentligt transport Middelfart

Til Social- og Sundhedsskolen i Middelfart kører uddannelsesruterne 825U og 827U. Der er også gode muligheder for at tage toget til Middelfart station, og derfra enten gå 1 kilometer eller tage en bus til selve skolen.

Se dine muligheder på Fynbus.dk og Rejseplanen.dk.

Ungdomskort

Hvis du er indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, fx Grundforløb 1 eller Grundforløb 2, har du mulighed for at få et Ungdomskort. Læs mere i denne pjece.

På Ungdomskort.dk kan du blive klogere på, hvordan du søger om godkendelse til Ungdomskortet. Du skal først søge om godkendelse i trin 1, og derefter kan du bestille kortet i trin 2.

Der er cirka 14 dages leveringstid på Ungdomskortet, så derfor kan det være en god idé at bestille det i god tid.

Økonomi og SU

Hvem kan modtage SU?

For at få SU skal du leve op til en række betingelser. Blandt andet skal du være fyldt 18 år og indskrevet på en uddannelse. Læs mere om de generelle betingelser for at få SU her

Der er særlige betingelser for udenlandske statsborgere som søger SU. Hvis du er udenlandsk statsborger, kan du ansøge om at blive ligestillet med danske SU-regler. Læs mere her

Sådan søger du SU

Du kan tidligst søge om SU måneden før du starter på Social- og Sundhedsskolen Fyn. Før du søger, skal du have modtaget dit optagelsesbrev. Læs mere om hvordan du søger SU her

Hvis du har spørgsmål til processen, så kan vores SU-team hjælpe dig! Ring til os på 63 10 27 00 (tast 2) eller send os en mail på su@sosufyn.dk

Det skal du være opmærksom på 

Hvis du skifter uddannelse eller afdeling, skal du søge SU igen. Derfor skal du også søge om SU igen, når du bliver optaget på et nyt Grundforløb.

Vil du klage over en afgørelse vedrørende SU? Bliv klogere på hvordan på vores hjemmeside og på su.dk

Hvis du har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, der gør dig ude af stand til at have et studiejob, kan du søge om handicaptillæg. Læs meget mere om det her

Studiebøger og Microsoft Office

Gratis adgang til studiebøger

Social- og Sundhedsskolen Fyn stiller studiebøger til rådighed, når du starter på uddannelsen. Der vil være fysiske og elektroniske bøger.

Du har mulighed for at få flere af bøgerne oplæst på din smartphone, tablet eller computer. Husk at medbringe høretelefoner.

Se litteraturlisterne her.

Gratis Microsoft Office til elever

På Social- og Sundhedsskolen Fyn kan du gratis installere og få adgang til Microsoft Office på din private computer, tablet og smartphone, så længe du er elev på skolen. Du får mere information, når du starter på din uddannelse.

Skolehjem

Som elev på Social- og Sundhedsskolen Fyn, kan du bo på skolehjem på Erhvervskollegiet i Odense. Udover at komme tættere på din uddannelse bliver du også en del af et socialt fællesskab og et aktivt miljø med mange gode fritidsfaciliteter eksempelvis: hjemmebiograf, fitnesslokale, klatrevæg og et fritidslokale med bordfodbold, billard og dart.

Tilbuddet om skolehjem udbydes i samarbejde med Syddansk Erhvervsskole. Du kan læse nærmere omkring økonomi og optagelsesregler her.

Ordensregler

Social- og Sundhedsskolen Fyn stræber målrettet efter at være en skole, der giver dig de allerbedste betingelser for at udvikle dig fagligt og personligt. Det kræver, at alle bidrager til at skabe et godt og trygt studiemiljø – og øver sig i at udvise professionalisme, når noget bliver svært.

Læs hele skolens ordenreglement her.

Røgfri skoletid

På Social- og Sundhedsskolen Fyn har vi røgfri skoletid.

Det betyder, at du ikke må ryge i din skoletid – uanset om du er på vores områder eller forlader dem.

Du kan læse mere om røgfri skoletid her.

Husk MitID

Det er vigtigt, at du medbringer MitID første skoledag, da du skal bruge dette til at logge ind på skolens systemer første gang.

Læse- og specialvejledning

Har du læse- eller skrivevanskeligheder, skal du hurtigst muligt kontakte skolens specialvejleder Ann-Marie Malmos, så vi kan sikre dig den nødvendige støtte.

Du kan blive klogere på læse- og specialvejledningen her.

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only