Dato: 23.08.2023

Da Thorbjørn Lamberg Kræmmer blev STX-student var han en smule i tvivl om, hvad han skulle bruge sin nyerhvervede uddannelse til. Én ting var han dog sikker på; det skulle være noget med mennesker:

”I mit sabbatår arbejdede jeg som ufaglært hjemmehjælper, og det var jeg enormt glad for. Det var meget givende at arbejde med mennesker. Jeg kunne mærke, at når jeg kom hjem fra arbejde, så følte jeg mig meget tilfreds med min dag.”

SOSU-assistent med en gymnasial baggrund

Klip til nu, hvor Thorbjørn er halvandet år inde i sin uddannelse til social- og sundhedsassistent. Den gymnasiale baggrund ser han som en kæmpe fordel, og han bruger den hver dag:

”Som student kommer du med en stor portion viden og faglighed, og det er vigtigt at fortælle, at den langt fra er spildt. Den er nyttig teoretisk på skolen, når du har undervisning, men i høj grad også, når du er ude i oplæringen. Det har jeg selv mærket, for eksempel i samtaler med borgerne, hvor jeg trækker på min viden fra gymnasiet.”

Kommunikation er en vigtig del af uddannelsen

Som SOSU-assistent er du en vigtig person for de borgere, du møder i dit arbejde. Fordi omsorg og kommunikation er helt centralt i din hverdag, bliver du en nøgleperson i mange borgeres forløb.

Netop dette bragte stor værdi for Thorbjørn, da han arbejdede som ufaglært hjemmehjælper. Det var især de mange relationer til borgerne, der overbeviste ham om sit valg af uddannelse:

”Som social- og sundhedsassistent har du meget relationsarbejde, og du har langvarige relationer til borgerne. Det er noget af det, jeg synes gør uddannelsen og arbejdet ekstra spændende og meningsfyldt.”

En hurtig genvej til din sundhedskarriere

Med en studentereksamen i rygsækken forkortes dit Grundforløb 1, fordi du har haft dansk og naturfag på gymnasiet. Derfor starter du hurtigere på hovedforløbet, hvor du får elevløn. Netop dét er en af de fordele, som Thorbjørn fremhæver ved EUD Student: 

”Hvis man starter på EUD Student, kan man glæde sig til hurtigt at komme i oplæring og prøve sin sundhedsfaglige viden af i praksis. Samtidigt overgår man også hurtigt til elevløn, og det er jo en stor økonomisk gevinst, da den er markant højere end SU.”

Læs meget mere om EUD Student her.

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only