Vi styrker elevernes sprog

Dato: 15.08.2023

Sammen med de tre andre syddanske SOSU-skoler og med finansiering fra Region Syddanmark er vi nu godt i vej med Projekt Styrkede Sprogkompetencer. Projektet skal udvikle redskaber til at styrke SOSU-elevers danske sprogkompetence.

På Social- og Sundhedsskolen Fyn arbejder vi med projektet i to spor:

Vi er dels i gang med at udvikle en videoguide til værktøjet “Sprogportrætter”, som er et dialogværktøj, eleverne kan bruge sammen med deres oplæringssted. I sprogportrættet fortæller eleven om sit sprog og kultur, og hvordan de kan bruge det ude i oplæringen. De kan måske tale med ældre borgere med samme sprog eller kultur eller hjælpe deres pårørende med at forstå det danske samfund.

Vi arbejder også med at klæde oplæringssteder og oplæringsvejledere på til opgaven med at styrke elevernes danske sprog. Her samarbejder vi med Odense Kommune, hvor vi leverer kurset “Interkulturel kompetence i udøvelsen (Sprog og kultur)” til deres oplæringsvejledere, ligesom vi rådgiver og sparrer med oplæringsvejledere og elever, når vi besøger dem på oplæringsstederne. Her oplever vi nogle dybt engagerede og motiverede oplæringsvejledere og elever, som ser et stort udbytte af indsatsen.

I starten af 2024 skal det næste hold elever starte i projektet. Her vil vi invitere oplæringsvejlederne ind på skolen og matche dem med elever ud fra elevernes sprogportræt, inden eleverne starter i oplæringen.

Hvis du har spørgsmål til projektet, kan du kontakte Social- og Sundhedsskolen Fyns projektleder Hanne Vibeke Hjort på hahj@sosufyn.dk

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only