Pædagogisk assistent på 42 uger

Hvis du har arbejdet i den pædagogiske verden i minimum to år, kan du tage en afkortet uddannelse til pædagogisk assistent.

Her får du teoretisk viden, konkrete værktøjer og uddannelsesbevis for det, du kan, som du kan tage med dig videre i dit arbejde med børn, unge og voksne.

Fordi du allerede har den praktiske erfaring på plads, skal du ikke i oplæring under uddannelsen, og din uddannelse varer derfor 42 uger. 

ANSØG I DAG OG START DEN 1. FEBRUAR 2024

Relevant erhvervserfaring

Økonomi

Hvis du er ansat som pædagogmedhjælper, dagplejer eller omsorgsmedhjælper har du måske mulighed for orlov fra dit arbejde og særlig uddannelsesløn. Det skal du tale med din arbejdsgiver om. Din arbejdsgiver kan få refusion via AUB, hvis de laver en uddannelsesaftale med dig.

Du kan få elevløn under din uddannelse, hvis du får en uddannelsesaftale med en fynsk kommune som arbejdsgiver. Hvis du ikke får en uddannelsesaftale, kan du modtage SU under hele uddannelsen.

Hvis du er ledig og tager uddannelsen som en del af den aktive beskæftigelsesindsats for ledige, modtager du forsørgelse efter de gældende regler på området. Kontakt din A-kasse eller jobcenter for mere information.

Dokumentation

Tidligere gyldig erfaring kan være inden for dagpleje, dagsinstitution, skoleområdet (inkl. SFO), ungdoms- og fritidsklubber eller dag- og botilbud i jobfunktioner, hvor du har arbejdet som pædagogmedhjælper, kommunal dagplejer, ikke-uddannet klubmedarbejer, omsorgsmedhjælper eller legepladsmedarbejder.

Du skal kunne dokumentere, at du:

  • selvstændigt har tilrettelagt og løst pædagogiske opgaver
  • har været i et pædagogisk team
  • har erhvervserfaring, der ikke er mere end fire år gammel.

Vores vejledere kan hjælpe dig med at vurdere, hvilken erfaring og dokumentation som du kan søge ind med.

Hvis du er over 25 år, og du har arbejdet inden for det pædagogiske felt i mindst 2 år kan du få afkortet dit uddannelsesforløb. Du skal have arbejdet mindst 24 timer om ugen, og det skal have været inden for de sidste 4 år.

Når du er optaget, bliver du inden uddannelsesstart inviteret til en realkompetencevurdering (RKV) på skolen. Her tager vi en samtale med dig om dit kommende uddannelsesforløb, og sørger for at du kommer godt i gang. 

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only