Dato: 27.08.2018

Hvin og barnelatter fyldte i uge 34 en del på det smukke First Grand Hotel. I anledning af H.C. Andersen Festivals havde Social- og Sundhedsskolen Fyn og tumlemøbelfirmaet bObles nemlig slået sig sammen om arrangementet Eventyrlig Tumletid, som fandt sted på hotellet i centrum af Odense. Her kunne de allermindste få lov til at boltre sig i bObles’ populære møbler, jagte sæbebobler eller male – alt sammen under kyndigt opsyn af elever på grundforløb 2 rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen på Social- og Sundhedsskolen Fyns .

“Det er så fedt at få lov til at være i kontakt med børnene, hygge med dem og se, hvor hurtigt man får skabt en relation, så de bliver trygge ved os”, fortæller Martina Thomsen, og bliver suppleret af sin klassekammerat Camilla Ahrnkiel: “Jeg har aldrig prøvet at være med i et arrangement som det her, og jeg synes, det er sjovt, at vi aldrig helt ved, hvad vi kan forvente, når de små kommer, og at vi hurtigt skal omstille os. Det synes jeg er rigtig spændende”.

Når teori møder virkelighed
Camilla Ahrnkiel og Martina Thomsen har kun gået på pædagogisk assistentuddannelsen i to uger. For dem var Eventyrlig Tumletid en spændende mulighed for at tage teorien ud af klasseværelset og sætte den i spil i virkeligheden.

Og det er noget, der styrker fagligheden, mener Martina Thomsen og Camilla Ahrnkiel:

“Den teori vi lærer på skolen giver bare meget mere mening, når du får lov til at bruge det sammen med børnene. Vi bliver udfordret på en anden måde”, siger Camilla Ahrnkiel, og Martina Thomsen fortsætter: “Ja, for det er jo det, der rykker på den her uddannelse, det er at komme i praktik og prøve teorien af ude i virkeligheden”.

Og begge kvinder er enige om, at ude i virkeligheden går tingene ikke altid så nemt som i bøgerne:

“For mange af de yngre elever var det måske første gang, de arbejder med så små børn. Så de tror, at vi kan nå rigtig mange ting med de små, og vi kan lave masser af planer, som bliver fulgt slavisk. Men sådan er virkeligheden jo ikke med små børn”, griner Martina Thomsen, og Camilla Ahrnkiel fortsætter: “Jeg har selv to børn derhjemme, så jeg ved, at de i høj grad sætter dagsordenen. Men her oplever jeg jo børnene på en helt anden måde, for her er jeg fagperson og ikke mor. Det gør det lidt anderledes og meget mere udfordrende.”

Værdien udspringer af samarbejdet
Eventyrlig Tumletid er et produkt af et samarbejde mellem flere forskellige aktører. Firmaet bObles har lånt deres populære skummøbler til tumlebanerne, som Social- og Sundhedsskolen Fyns elever har udformet. First Hotel Grand har udlånt deres smukke lokaler og fagforbundet PMF har sponseret en fagaften. Til sammen resulterer det i en totaloplevelse for både børn og deres voksne:

“Vi var også med til Eventyrlig Tumletid sidste år, og vi har prioriteret at være det igen i år. Børnene har det fantastisk sjovt, når de tumler rundt, maler og leger. De studerende er super dygtige, og de skaber en hel fantastisk stemning sammen med børnene. Det er noget, vi helt klar vil gøre igen næste år”, fortæller Amalie Wright Jørgensen fra Brylle Private Børnehave.

Selvom fokus var på de små og deres oplevelser, var der stadig meget at hente for de voksne. Onsdag den 22. august afholdt Social- og Sundhedsskolen Fyn, bObles og fagforeningen PMF en fagaften for fagpersoner, der arbejder med børn i alderen 0-6 år. Her var Kjeld Fredens det ubestridte hovednavn, da han holdt foredraget “Handling bevæger hjernen”. Herefter var workshop “Hej skal vi tumle?” med DGI på programmet. Her var fokus på at styrke fagpersonerne og deres værktøjskasse, når de helt små skal styrke deres motorik.

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only