TO UDDANNELSER I EN

EUX Velfærd er din mulighed for både at få en studentereksamen OG en uddannelse til  pædagogisk assistent – i ét hug. Efter endt uddannelse kan du gå ud og få et job som pædagogisk assistent – eller du kan læse videre på både akademiuddannelser, professionsbachelorer og universitetsuddannelser.

Når du vælger EUX Velfærd, får du en ambitiøs, spændende og afvekslende uddannelse, som giver dig adgang til mange spændende fremtidsmuligheder.

På EUX Velfærd oplever du en klar sammenhæng mellem erhvervsfagene og de gymnasiale fag, fordi fagene tager udgangspunkt i den virkelighed, du uddanner til at komme ud i. Din hverdag vil derfor være anderledes aktiv og afvekslende, end den dine kammerater på gymnasiet oplever.

Varighed af uddannelse

Alle vores uddannelser starter med et grundforløb. Du har kun adgang til EUX Velfærd, hvis du er blevet færdig med 9. eller 10.klasse inden for de seneste 14 måneder.

Som EUX-elev skal du både gennemføre grundforløb 1 og grundforløb 2. Begge grundforløb varer 20 uger.

På pædagogisk assistent-uddannelsen er der begrænset antal pladser på grundforløb 2.  Det gælder også, hvis du søger ind på EUX som pædagogisk assistent- Du skal derfor til en optagelsesprøve, for at komme videre på uddannelsen. Hvis du vil vide mere, kan du kontakte vores uddannelsesvejledere.

Når du har færdiggjort dine grundforløb, skal du på hovedforløbet. Det varer 3 år og 6 måneder og 3 uger. For at blive optaget på hovedforløbet skal du søge en elevplads i en kommune. Du får mere information om ansøgning til elevpladser på grundforløb 2.

EUX Velfærd er derfor delt op i:

Grundforløb 1 = 20 uger

Grundforløb 2= 20 uger

Hovedforløb = 3 år

Ansøgningsfrist og opstart

Opstart mandag den 5. august 2024.

Se hvordan du ansøger her.

Adgangskrav

For at komme ind på grundforløb 1 rettet mod EUX, skal du have bestået folkeskolens afgangsprøve inden for de seneste 14 måneder.

Hvis det er mere end 14 måneder siden, du bestod folkeskolens afgangsprøve, skal du kontakte vores uddannelsesvejledere for at høre mere om dine muligheder.

Oplæring

En stor del af din EUX-uddannelse foregår i oplæring, hvor du får lov til at afprøve al din viden ude i den virkelighed, du uddanner dig til at arbejde i. Oplæringen begynder på hovedforløbet, hvor du bliver ansat som elev i en kommune. Du kan læse mere om ansøgning af elevplads på de enkelte kommuners hjemmesider.

Husk at du får elevløn på dit hovedforløb – både når du er ude i oplæring og tilbage på skolen.

Oplæring i udlandet

Drømmer du om at se, hvordan der arbejdes med mennesker rundt om i verdenen, så har vi god mulighed for at gøre din drøm til virkelighed. Med et oplæringsophold i udlandet kommer du hjem med en oplevelse for livet med masser af faglig og personlig udvikling.

Du kan læse mere om dine muligheder for at komme i oplæring i udlandet her: sosufyn.dk/udlandsophold/

SU og elevløn

På grundforløbene har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Det præcise beløb afhænger af din alder, og om du bor ude eller hjemme hos dine forældre. Du kan læse mere om vilkår for SU her.

Job og videreuddannelse

Med en EUX Velfærd PA har du adgang til en bred vifte af professionsbacheloruddannelser. Du kan bl.a. søge ind på uddannelserne til skolelærer, pædagog og socialrådgiver – på kvote 1. Du kan også søge ind på universitetsuddannelser, som din EUX Velfærd giver adgang til. Det kan bl.a. være sundhed og informatik eller statskundskab. Du skal være opmærksom på, at antallet af uddannelser, du kan komme ind på afhænger af, hvilke valgfag og faglige niveauer, du vælger undervejs på EUX Velfærd.

Du kan se de uddannelser her, som du har adgang til med EUX Pædagogisk assistent

Der kommer flere og flere jobmuligheder rettet mod pædagogisk assistenter. De arbejder typisk på bo- og opholdssteder, dagcentre og i skole-fritidsordninger.

Bo på skolehjem

Som elev på Social- og Sundhedsskolen Fyn, kan du bo på skolehjem på Erhvervskollegiet i Odense. Udover at komme tættere på din uddannelse bliver du også en del af et socialt fællesskab og et aktivt miljø med mange gode fritidsfaciliteter eksempelvis: hjemmebiograf, fitnesslokale, klatrevæg og et fritidslokale med bordfodbold, billard og dart.

Tilbuddet om skolehjem udbydes i samarbejde med Syddansk Erhvervsskole. Du kan læse nærmere omkring økonomi og optagelsesregler her.

Du kommer ud i oplæring, hvor du får mulighed for at bruge den viden, du får på skolebænken. Du kan komme i oplæring på skoler, i daginstitutioner eller i botilbud – ja der er masser af muligheder.

Når du bliver færdig som EUX-student, har du en studentereksamen på HF-niveau. Du kan derfor læse videre på flere forskellige mellemlange og lange videregående uddannelser – afhængigt af de fag, du vælger at tage på højniveau.

Med de rigtige fagkombinationer kan du fx læse videre til psykolog eller arkitekt – ligesom du har adgang til studier som folkeskolelærer, socialrådgiver eller pædagog på kvote 1.

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only