En hurtig genvej til din sundhedskarriere

EUD student er for dig, der allerede er blevet student og gerne vil uddanne dig til social- og sundhedsassistent. Her er grundforløbet forkortet til ni uger, fordi du har haft dansk og naturfag på gymnasiet. Det betyder, at du hurtigere starter på hovedforløbet, hvor du får elevløn frem for SU. I løbet af grundforløbets ni uger skal du kun koncentrere dig om SOSU-fagene. Her bliver du bl.a. klogere på anatomi, førstehjælp og professionel omsorg og pleje.

Når du er færdig med grundforløbet, starter du på hovedforløbet som social- og sundhedsassistent som ansat i en af de 10 fynske kommuner. Hvilken kommune vælger du stort set selv. Der er nemlig massiv efterspørgsel på kloge, unge hoveder i sundhedssektoren.

Adgangskrav

For at blive optaget på EUD student, må du ikke være fyldt mere end 25 år. Derudover skal have bestået en gymnasial uddannelse og have haft matematik, fysik og kemi på minimum E-niveau.

Økonomi

På grundforløbet får du SU, når du er over 18 år. Det præcise beløb afhænger af din alder, og om du bor ude eller hjemme hos dine forældre. Du kan læse mere om vilkår for SU her.

På hovedforløbet får du elevløn uanset din alder. Det præcise beløb afhænger af, hvilken kommune du er ansat i. Du kan se satserne for elevløn her.

Oplæring

Når du uddanner dig til SOSU-assistent foregår størstedelen af din uddannelse i oplæring. Oplæringen begynder på hovedforløbet, hvor du bliver ansat som elev i en kommune. Du kan læse mere om ansøgning af elevplads på de enkelte kommuners hjemmesider.

Du kan se frem til en uddannelse, hvor en stor del af din læring foregår ude i virkeligheden, hvor du prøver teori og metoder af i stedet for kun at læse om dem. Ude i oplæringen får du en vejleder, som hjælper og støtter dig gennem dine oplæringsforløb. Oplæringen for SOSU-assistenter foregår typisk i ældreplejen, i psykiatrien og på et hospital, så du får afprøvet alle områder af din faglighed,

Husk at du får elevløn på dit hovedforløb – både når du er ude i oplæring og tilbage på skolen.

Videreuddannelse og jobmuligheder

Når du er færdiguddannet SOSU-assistent, kan du få job i ældrepleje, psykiatrien eller på plejehjem. Du vil opleve, at der er brug for dig på arbejdsmarkedet, og der er efterspørgsel på det, du kan.

Du har også adgang til mange spændende mellemlange videregående uddannelser som fx sygeplejerske, fysioterapeut eller jordemoder. Du vil opleve, at du på disse uddannelser har en klar fordel, når du kommer med en baggrund som SOSU-assistent.

Hvis du vil vide mere om dine muligheder for videreuddannelse, kan du kontakte vores vejledere, der kan hjælpe dig videre.

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only