Bliv skarp til grundforløbet

Adgangskurser er for voksne over 25 år, der drømmer om at blive SOSU-assistent eller SOSU-hjælper, men som ikke opfylder kravet om en karakter på minimum 02 i dansk og matematik i folkeskolens afgangseksamen eller lignende.

Social- og Sundhedsskolen Fyn tilbyder adgangskurser i:

  • Matematik
  • Dansk som andetsprog

Undervisningen er praktisk orienteret og rettet mod dit mål: at få adgang til enten grundforløb plus (GF+) eller grundforløb 2 (GF2) på uddannelsen til enten social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent

Når du har bestået dit adgangskursus

Når du har bestået dit adgangskursus, kan du søge ind på grundforløb 2 (GF2) eller grundforløb plus (GF+). Dit beståede afgangskursus  garanterer dig ikke automatisk en plads, men det giver dig de samme muligheder for optagelse, som alle andre ansøgere.

Varighed og SU

Adgangskurset er varer 10 uger.

Adgangskurset er SU-berettiget, hvis du tager begge fag samtidig.

Optagelse

Du kan få plads på adgangskurset ved at søge ind på grundforløb 2 (GF2) eller grundforløb plus (GF+) via www.optagelse.dk.

Herefter vil vores uddannelsesvejledere og optagelse vurdere dine faglige kvalifikationer med henblik på at afklare, om du behøver kurset for for at blive optaget på GF2 eller GF+.

Pris

Adgangskurset koster 120 kr. pr fag. Hvis du vælger adgangskursus i både dansk som andetsprog og matematik, koster det samlede kursus derfor 240 kr.

Støttemuligheder

Hvis du er ordblind eller har andre vanskeligheder, som du har brug for støtte til, kan du ansøge om specialpædagogisk støtte.

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only