Dato: 04.10.2021

150 unge elevambassadører fra de danske social- og sundhedsskoler samles den 2.-3. oktober i Vejle. Her skal de lære hinanden at kende og blive trænet i at inspirere andre unge til at vælge en karriere indenfor sundhed og omsorg. YouTuberen Rasmus Brohave deltager i projektet som underviser og træner for de unge.

Hvert år skal elever i folkeskolens 9. og 10. klasse vælge karrierevej. En del af de unge er nysgerrige på en karriere indenfor sundhed- og omsorg og har en drøm om at gøre en forskel og hjælpe andre. Men viden om social- og sundhedsuddannelserne, -faget, samt karriere- og videreuddannelsesmuligheder er begrænset hos både de unge, deres forældre og vejledere i folkeskolen.

Derfor er 11 social- og sundhedsskoler landet over gået sammen om projekt UNG I VELFÆRD, hvor 150 elevambassadører i alderen 16-25 år skal ud på folkeskoler, uddannelsesmesser, åbent hus og lignende for at møde grundskoleeleverne, fortælle om mulighederne og svare på spørgsmål om social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistentuddannelserne.

Kendt ung YouTuber træner unge elevambassadører

Til at træne og kvalificere de unge ambassadører har skolerne hyret YouTuberen Ramus Brohave. Han har stor erfaring med at nå unge målgrupper på de sociale medier, har over 280.000 følgere på hans YouTube kanal, og har bl.a. øget kendskabet til en række uddannelsesmuligheder med sin YouTube-serie ”Hvad kan jeg blive”. Som led i serien lavede han i 2020 i samarbejde med social- og sundhedsskolerne en film om at blive social- og sundhedsassistent.

– Det bliver superinteressant at træne en masse unge i at blive gode ambassadører. Jeg kan bidrage med alt det, jeg selv har lært – bl.a. hvordan man laver godt indhold til sociale medier, hvordan man kan præsentere sig selv på en god måde og også noget om det, som virker mindre godt, fortæller Rasmus Brohave forud for træningsweekenden i oktober.

Elevambassadør vil inspirere andre unge og vise kvaliteterne ved SOSU-faget

Udsigten til at blive trænet af en professionel YouTuber har vakt interesse hos 19-årige EUX-elev Thea Tscheche, der glæder sig til at udbrede kendskabet til sin egen uddannelse.

– Jeg vil gerne vise andre, hvad det egentligt er, vi uddanner os til som social- og sundhedsassistenter. Det er en vigtig og god uddannelse, og derfor vil jeg gerne inspirere andre i samme retning, så endnu flere uddanner sig som social- og sundhedsmedarbejdere i vores samfund, udtaler Thea Tscheche.

Unikt samarbejde mellem 11 social- og sundhedsskoler og samarbejdspartnere

På Social- og Sundhedsskolen Fyn håber man, at samarbejdet med Rasmus Brohave og de øvrige social- og sundhedsskoler vil bidrage til at udbrede kendskabet til social- og sundhedsuddannelserne hos de unge, deres forældre og vejledere i folkeskolen.

– Vi står overfor en stor opgave med at uddanne endnu flere SOSU-professionelle i fremtiden. Vores ambition er, at projektet bidrager til, at flere unge og forældre får øjnene op for, at der er langt mere at hente med en velfærdsuddannelse, end de går og tror. Som uddannet inden for denne sektor får du nemlig en unik mulighed for at gøre en forskel for andre mennesker, hver dag du går på arbejde. Samtidig får du en bred vifte af videreuddannelsesmuligheder inden for velfærdsfagene, udtaler direktør på Social- og Sundhedsskolen Fyn, Gunna Funder Hansen.

Samarbejdet mellem de mange SOSU-skoler spænder lige fra Bornholm til Nordjylland og inkluderer også skolernes samarbejdspartnere i kommuner og regioner.

Samarbejdet om at kvalificere de 150 elevambassadører er støttet med 1,68 mio. kr. fra Tietgenfonden.

Elevambassadører skal bidrage med vigtige ressourcer i lokale rekrutteringsaktiviteter

Efter træningsweekenden i oktober indgår elevambassadørerne i en række rekrutterings- og markedsføringsaktiviteter lokalt. Eleverne skal bl.a. deltage på uddannelsesmesser, være med til åbent hus og bidrage på skolernes sociale medier og hjemmesider med inspiration fra den læring, de fik opbygget sammen med Rasmus Brohave.

Håbet er, at elevambassadørerne på tværs af landet får opbygget et fællesskab og opnår en faglig stolthed ved at være en del af et landsækkende korps, der bidrager med relevante ressourcer til en meget vigtig branding- og rekrutteringsindsats på SOSU-området.

Fællesskabet styrkes bl.a. via en lukket facebookgruppe, hvor Rasmus Brohave interagerer med de unge elever og bidrager til at holde gejsten og motivationen oppe undervejs i projektperioden.

Projekt UNG I VELFÆRD afsluttes og evalueres i forbindelse med DM i SKILLS i april 2022. 

Følgende skoler deltager i projektet: SOSU Nord, Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg, Randers Social- og Sundhedsskole, SOSU Østjylland, Social- og Sundhedsskolen Fredericia, Vejle, Horsens, Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland, SOSU Esbjerg, Social- og Sundhedsskolen Syd, Social- og Sundhedsskolen Fyn, SOSU H og Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole.

NYHEDSBREV

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type